Anugerah Sukan Untuk Semua 2011 Peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur Sep22

Kongsi

Anugerah Sukan Untuk Semua 2011 Peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Pada 19 September 2011, saya telah hadir di Majlis Penyampaian Anugerah Sukan Untuk Semua 2011 Peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Kompleks Belia dan Sukan Bukit Kiara. Majlis ini telah dirasmikan oleh Y.Brs Tuan Borhan bin Dolah, Ketua Pengarah Jabatan Belia dan Sukan Negara, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia.

Kursus Kecergasan 2021

Saya bukan hadir untuk terima apa-apa anugerah. Datang menyibuk sahaja. Beberapa kawan saya telah menerima anugerah seperti persatuan terbaik dan pemimpin lelaki terbaik. Tahniah pada mereka. Pada pandangan saya, seeloknya lebih banyak kategori dipertanding pada tahun-tahun akan datang untuk memberi peluang kepada yang lain merangkul anugerah. Majlis disekalikan dengan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Jabatan Belia dan Sukan.

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube