Kongsi

Bersenam di Rumah

Kebanyakan dari kita mungkin tak sempat untuk bersenam di gymnasium atau pusat-pusat senaman disebabkan aktiviti-aktiviti harian, kerja dan sebagainya. Antara yang mudah boleh dibuat di rumah seperti


Kursus Kecergasan 2020

Jika ada masa kelapangan di hujung minggu, boleh joging sambil beriadah bersama keluarga di taman-taman. Tiada masa bukan alasan yang baik untuk elak daripada bersenam.

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube