Dadah Dalam Tong Protein Aug06

Kongsi

Dadah Dalam Tong Protein

Seorang lelaki iran ditangkap membawa 9.85kg metahamphetamine atau nama panggilan ice, shabu, speed bernilai 1.9 juta Ringgit Malaysia di dalam bekas tong protein whey dalam cubaan membawa masuk ke Malaysia.

Protein Dadah

Ketua Pengarah Kastam, Datuk Chik Omar Chik Lim berkata, warga Iran itu adalah antara 3 warganegara luar yang ditahan dalam cubaan menyeludup dadah diantara bulan julai dan ogos. Ketiga-tiga tangkapan berjumlah 15.56kg dan bernilai 2.972 juta Ringgit Malaysia.

Warga Iran tersebut berbadan sasa dan membawa bekas supplement dengan harapan dapat menipu pihak kastam bahawa ianya produk kegunaannya.

Kursus Kecergasan 2021

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube