Kai Greene di Ban daripada Mr Olympia 2015 Sep16

Kongsi

Kai Greene di Ban daripada Mr Olympia 2015

Kai Greene di ban daripada bertanding Mr Olympia tahun ini. Ini merupakan kejutan pada sukan bina badan pada tahun ini. Saya bukan peminat Kai Greene. Saya lebih meminati Phil Heath, akan tetapi pada pendapat saya, tidak patut seorang atlet hebat di ban pada saat akhir. Ini bukan kali pertama sebenarnya IFBB ban seorang atlet. Sebelum ini, Serge Nubret, Lee Priest, Milos Sarcev dan banyak lagi pernah di ban dengan pelbagai alasan.

Kondisi Kai Green tahun ini.

Kondisi Kai Green tahun ini.

Kai Greene di ban dengan alasan pendaftaran lewat. Terdapat juga sumber mengatakan bahawa, Kai Greene bergaduh apabila permintaannya minta tapak ekspo 20×20 secara percuma ditolak. Akan tetapi, sumber ini belum disahkan. Menurut satu sumber lagi, Kai Greene bukan minta tapak percuma akan tetapi ingin bayar tapak tapi ditolak.

Pergaduhan Kai Greene dan Phil Heath di atas pentas Olympia mungkin merupakan isu juga.

Pergaduhan Kai Greene dan Phil Heath di atas pentas Olympia mungkin merupakan isu juga.

Saksikan video penjelasan daripada Kai Greene.

ZK: Tahun ini rasanya Phil Heath akan menang tanpa cabaran. Kita tengok nanti, adakah atlet lain mampu beri cabaran. My Olympia 2015 dijadualkan pada 17 hingga 20 September ini.

Saksikan info lanjut daripada Kai Greene di laman facebook beliau.
https://www.facebook.com/OfficialKaiGreene?fref=ts
Kursus Kecergasan 2020

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube