OKU Perempuan Sertai Bina Badan Sep17

Kongsi

OKU Perempuan Sertai Bina Badan

Walaupun tiada tangan, ini tidak menghalang Barbie Thomas, 37 daripada terlibat dalam pertandingan bina badan. Barbie Thomas kehilangan tangan disebabkan kejutan elektrik. Dia telah bertanding dalam pelbagai acara termasuk bina badan, menari, bola sepak, berenang dan sebagainya.

Barbie Thomas mengatakan, apa sahaja yang jadi cabaran untuk dia, menyebabkan dia bekerja keras untuk mencapainya. Semangat timbul bila ada yang mengatakan dia tidak boleh buat sesuatu. Dia rasa tercabar. Dia kehilangan tangannya ketika berusia 2 tahun apabila mendaki dan bergayut di kabel elektrik sehingga menyebabkan tangannya dibakar rentung.

Barbie Thomas, ibu kepada 2 anak tidak berdepan masalah bersiap seperti perempuan normal. Setiap pagi dia melakukan senaman kardio, diikuti latihan bebanan yang lebih pada latihan kaki dan rutin pergerakan untuk pertandingan.

ZK: Anda yang sihat bagaimana? Tak mampu buat?

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-2

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-3

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-4

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-5

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-6

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-7

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-8Kursus Kecergasan 2021

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-9

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-10

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-11

Chapter-461-Gadis-oku-bina-badan-12

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube