World Strongest Man 2017 May31

Kongsi

World Strongest Man 2017

Berakhir sudah pertandingan terbesar Strongman di bawah WSM, World Strongest Man di Botswana Afrika. Pertandingan kali ini mencipta sejarah apabila Eddie Hall berjaya jadi lelaki British pertama menang World Strongest Man selepas Gary Taylor pada tahun 1993. Walau bagaimana pun, Eddie Hall terus umumkan persaraan daripada WSM tapi akan terus bertanding di UK.

Eddie Hall World Strongest Man

Keputusan Pertandingan

1. Eddie Hall – 51 mata
2. Hafþór Júlíus Björnsson – The Mountain – 50 mata
3. Brian Shaw – 49 mata
4. Martins Licis
5. J-F Caron Strongman
6. Mateusz Kieliszkowski
7. Laurence Shahlaei
8. Konstantine Janashia
9. Žydr?nas Savickas BIG Z
10. Nick BestKursus Kecergasan 2020

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube