Choo Kok Wei, Joyce Heng Juara di Kedah

Choo Kok Wei daripada Perak menjuarai Kedah Strongest Man 2023 yang berlangsung di perkarangan Stadium Darul Aman Kedah hari ini, 18 Mac 2023. Beliau selagi lagi menewaskan atlet pilihan ramai Arif Khalil daripada Johor yang menduduki tempat kedua. Tempat ketiga, atlet muda daripada Johor juga, Syahir Osman yang sedang meningkatkan naik.

Manakala, kategori perempuan seperti diduga, Joyce Heng daripada Sabah tiada tandingan dengan memenangi keempat-empat rutin dipertanding. Tempat kedua di pegang oleh Hurun Ain daripada Johor. Manakala Abiramy daripada Selangor di tempat ketiga.

Syabas diucapkan kepada semua atlet yang bertanding dan juga penganjur. Anda berani bertanding dah cukup hebat.

Kategori Lelaki

 1. Choo Kok Wei
 2. Arif Khalil
 3. Syahir Osman
 4. Muhamad Hanzalah
 5. Arron Rhodes
 6. Fakrurazie
 7. Md Hamizan
 8. Danish Baskaran
 9. Farhan Ariff Mohd
 10. Nathan Martinus
 11. Muhammad Hamizan
 12. Ahmad Shahir Zulkifli
 13. Mohd Azwan Abas
 14. Donny bin Suhimi

Kursus Kecergasan 2024

Kategori Perempuan

 1. Joyce Heng
 2. Hurun Ain
 3. Abiramy Divyadarshini
 4. Tirah Hee
 5. Claudine De Vosse
 6. Flavia Mannie Luntak
 7. Marjorie Divioh Bantoi
 8. Noorhayat binti Haji Bakar
 9. Hazel Immaculate Hitor
 10. Hajija binti Moksir
 11. Faridah bte Mohamad
 12. Dayang Nurulfiza

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: