Kursus Kecergasan 2026

Ingin jadi Instruktur Gim? Instruktur Kecergasan? Personal Trainer? Instruktur Senamrobik? Ingin belajar asas senaman, nutrisi? dan sebagainya untuk kegunaan sendiri atau membantu orang lain.

Jom Sertai Kami!

Sudahkah anda mendaftar untuk kursus 2026-2027? Ada sebahagian kursus hampir penuh. Bagi email address untuk dapatkan surat jemputan.

Kami tidak limitkan kepada jurulatih atau instruktor sahaja. Ianya terbuka kepada semua. Saya percaya, jika anda tidak jadi instruktor di luar sekali pun, anda masih boleh menyampaikan gaya hidup yang lebih baik kepada ahli keluarga anda di rumah, bermula dengan pasangan, anak-anak, ibu bapa dan sebagainya.

Ketahui bagaimana membentuk jadual pemakanan untuk cutting, untuk sizing, untuk atlet dan sebagainya. Belajar membentuk jadual latihan yang sesuai dengan sasaran individu. Mungkin nak jadi lebih kuat. Mungkin nak jadi atlet marathon dan sebagainya. Mengetahui serba sedikit cara melakukkan sesuai pergerakan. Mengenal pasti kecederaan dan cara mengurangkan risiko kecederaan dan bahkan mungkin membaik pulih kecederaan tersebut.

Certified Fitness Instructor

Kota Kinabalu 28-29 November 2026
Johor Bahru 12-13 Disember 2026
Cyberjaya 26-27 Disember 2026
Bayan Lepas 10-11 April 2027
Kuching 17-18 April 2027

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/cfi/

Certified Personal Trainer

Bayan Lepas 27-29 November 2026
Brunei Darussalam 15-17 January 2027
Cyberjaya 29-31 Januari 2027
Johor Bahru 23-25 April 2027
Kota Kinabalu 25-27 Jun 2027

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/cpt/

Certified Gym Instructor

Cyberjaya 10-11 Oktober 2026
Kota Kinabalu 12-13 Disember 2026
Bayan Lepas 16-17 Januari 2027
Ipoh 23-24 Januari 2027
Johor Bahru 13-14 Februari 2027

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/cgi/

Certified Aerobic Instructor

Kota Kinabalu 24-25 Oktober 2026
Cheras 19-20 Disember 2026

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/cai/

Fitness Nutrition Specialist

Cyberjaya 21-22 November 2026

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/fns/

Certified Strength Trainer

TBC

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/cst/

Post Rehab Fitness Specialist

Cyberjaya 5-6 Disember 2026

Maklumat Lanjut di https://www.nascresearch.com/prfs/

Injury Management Series – TBC
Rapid System Series – TBC
Fitball Ball & Terra Band Workshop – TBC

Bagi saya email address anda untuk dapatkan surat jemputan. Tunggu apa lagi? Setiap tempat hanya untuk 15 peserta.

Sebarang pertanyaan boleh mesej di whatsapp ke

http://wasap.my/60173999125/nasc

Kongsikan pada rakan anda, mereka mungkin berminat. Terima kasih.

***Pendaftaran awal 1 bulan sebelum tarikh kursus akan menerima fitness log book bernilai rm99.90 secara PERCUMA.

BERTINDAK SEGERA!

Jumpa anda di sana!

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: