Johor Strongestman 2022

Hari Sabtu dan Ahad ini, 24 dan 25 Disember 2022, jom ke Redline Gym Johor Bahru untuk menyaksikan Johor Strongestman 2022. 20 peserta daripada Malaysia, Indonesia, Brunei, Singapura dan Russia akan merebut gelaran juara.

Rutin;

1. Deadlift Ladder
2. Hammer Hold
3. Tyre Flip
4. One Arm DB
5. Medley Race
6. Log Press
7. Squat
8. Duck Hold

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: