Kok Wei, Joyce Juara Chainblock Strongest Men and Women Borneo Open 2022

Telah berlangsung pertandingan 1st Chainblock Strongest Men and Women Borneo Open 2022 pada 11 dan 12 Disember 2022 di Brunei Darussalam. Malaysia telah menghantar beberapa atlet. Tahniah kepada semua atlet dan penganjur pertandingan. Berikut adalah keputusan pertandingan tersebut;

Kategori Lelaki Terbuka

1. Choo Kok Wei (Malaysia)
2. Md Hamizan
3. Pg Roslannie
4. Md Azhar
5. Md Hadi Dinie
6. Zarol Nizam (Malaysia)
7. Md Waiz
8. Francis Abi (Malaysia)
9. Md Fauzi
10. Jensen

Kategori Wanita

1. Joyce Heng (Malaysia)
2. Alinawati
3. Norsyairah
4. Flavia (Malaysia)
4. Noorhayat
5. Faridah (Malaysia)

 

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: