Dari Minat kepada Kemahiran: Peserta Tamat Kursus CGI di Cyberjaya
CYBERJAYA, 11 Oktober 2026 — Kursus Certified Gym Instructor (CGI) anjuran NASC telah selesai dilaksanakan pada 10 hingga 11 Oktober 2026 di Energym, Cyberjaya.
Kursus selama dua hari ini memberi tumpuan kepada pengetahuan dan kemahiran asas untuk membimbing latihan di gim secara selamat, teratur dan berkesan. Pengisian merangkumi prinsip latihan, teknik pergerakan, penyusunan sesi serta komunikasi profesional sebagai jurulatih. Melalui pembelajaran teori dan latihan praktikal, peserta berpeluang menghubungkan pengetahuan dengan aplikasi sebenar di gim. Penekanan turut diberikan kepada pemilihan latihan mengikut kemampuan individu serta kepentingan mengekalkan teknik yang betul.
Tahniah kepada semua peserta atas komitmen sepanjang kursus. Semoga ilmu yang dipelajari menjadi asas untuk terus meningkatkan kemahiran dan membimbing masyarakat ke arah gaya hidup lebih aktif. Penghargaan turut diberikan kepada Energym Cyberjaya atas kerjasama dan sokongan dalam menjayakan kursus ini.



