Bahaya Implan Silikon Feb22

Kongsi

Bahaya Implan Silikon

Cantik ke pakai silikon? Ada perempuan yang ingin dadanya kelihatan besar, secantik bintang filem lucah. Mungkin masih kurang di Malaysia berikutan kosnya yang agak tinggi. Terdapat banyak bahaya implan payu dara silikon. Saya sertakan beberapa bahaya implan payu dara silikon.

Kursus Kecergasan 2021Bahaya 1: Rangsangan

Terdapat ramai wanita yang tidak dapat mencapai orgasme tanpa putingnya menegang. Dengan implan payu dara silikon, puting akan kehilangan sebahagian atau kemungkinan semua rangsangan di puting. Kemungkinan sementara tetapi kebanyakan melaporkan hilang rangsangan di puting selepas melakukan pembedahan. Hilang salah satu nikmat hidup.

Bahaya 2: Sakit

Pembedahan mana yang tidak rasa sakit? Selepas pembedahan, ada kemungkinan akan rasa sakit disebab saraf-saraf yang sensitif di bahagian payu dara. Kesilapan yang kecil dalam pembedahan boleh menyebabkan seorang perempuan itu merasa sakit selagi implan tersebut berada di dalm payu daranya.

Bahaya 3: Pecah

Payu dara tiruan ini boleh pecah. Payu dara tersebut akan mula bocor sedikit demi sedikit. Pada peringkat awal mungkin sedikit, tetapi akan menjadi parah dan memerlukan pembedahan susulan. Tidak boleh buat ‘aktiviti lasak’ yang melibatkan buah dada lagi.

Bahaya 4: Ketat

Tisu parut mula mengetatkan implan silikon di dalam payu dara. Ini menyebabkan jangkitan bermula dan menyebabkan sakit teruk. Seorang wanita ini mungkin memerlukan pembedahan untuk membuang implan tersebut atau antibiotik untuk menghentikan jangkitan sebelum menyebabkan masalah kesihatan yang lain.

Terdapat beberapa laporan yang dikaitkan dengan implan payu dara ini termasuk kes:

– Kemerosotan tisu payu dara
Necrosis
Hematoma
Toxic shock syndrome
Autoimmune
– Kanser payu dara

Payu dara yang besar tidak menjaminkan anda kelihatan cantik. Jangan bandingkan diri anda dengan mereka yang daripada asalnya memang besar. Setiap orang berbeza. Jika anda dilahirkan dengan payu dara yang kecil, tingkatkan aset yang lain seperti punggung. Kemontokan punggung boleh ditambah dengan latihan seperti squat. Mulakan squat untuk kelihatan lentik dan memiliki punggung yang cantik yang menjadi idaman para lelaki.

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube