WBPF Bodybuilding & Physique Sports Championships 2013 Nov17

Kongsi

WBPF Bodybuilding & Physique Sports Championships 2013

Minggu ini telah berlangsung pertandingan 5th WBPF Bodybuilding & Physique Sports Championships 2013 atau dikenali dengan nama ringkasnya Mr World 2013 di Hungary. 3 Atlet Malaysia telah menyumbangkan pingat.

Muhamad Roszaimi – Emas Kategori Junior dan Tempat ke 3 Kategori 60kg
Sazali Samad – Emas Kategori 70kg
Buda Anchah – Emas Kategori 75kg

Sazali Samad telah merangkul kejayaan ke 9 dunia dengan 5 kali berturut di bawah WBPF. Tahniah kepada kesemua wira negara yang bertanding.

Muhammad Roszaimi

Muhamad Roszaimi

Sazali Samad

Sazali Samad

Buda Anchah

Buda Anchah

Sazali Samad

Sazali Samad

 

Sumber Gambar: Malaysia Muscle dan WBPF

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube