Fazim Juara JB Ultimate Strongman 2021

Johor Bahru – Pada 25 Disember 2021 telah berlangsung pertandingan JB Ultimate Strongman 2021 di anjurkan oleh Johor Strongestman Association bertempat di Redline Gym, Johor Bahru. 20 atlet telah mengambil bahagian dengan ramai muka baru mencuba sukan orang kuat ini. Syabas dan tahniah kepada semua yang berani sahut cabaran orang kuat. Bukan calang-calang. Berikut adalah keputusan pertandingan.

JB Ultimate Strongman 2021

1. Mohd Fazim
2. Haniff Mustaffa
3. Hanzalah
4. Irwan Annur
5. Fitry Hamzah
6. Ahmad Fazarie
7. Fadzli Ali
8. Aziz Idham
9. Muhammad Sameer
10. Siew Loon Allen Choi
11. Haykal
12. Syahmi Noh
13. Hafizul Yazid
14. Amir Farhan
15. Rasydan
16. Wong Weng Lok
17. Muhammad Fahad
18. Shahir Zulfikli
19. Bob Harun
20. Mohd Kaddafi

Fazim Juara JB Ultimate Strongman 2021

Acara dipertandingkan adalah Log Press, Farmers Walk, Yoke Walk Walk, Tyre Flip dan juga Arm Over Arm + Sled Push. JBUS 2021 ditaja oleh Enrich Fitness, San Suria, KKR Wear, Smart Gym Fitness dan Malayan Strength. Terima kasih kepada semua penaja.

Sekali lagi tahniah kepada semua atlet dan penganjur terutama Syahir Osman dan Azad Manas yang bertungkus lumus jayakan acara ini. JB Ultimate Strongman merupakan satu-satunya pertandingan strongman di Malaysia tahun ini berikutan negara dilanda pandemik. Tahniah kepada Mohd Fazim, menepati ramalan awal untuk menjuarai JBUS edisi pertama ini.

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: