N.A.S.C. Fitness Instructor Course

Kami ingin menjemput anda untuk menyertai kursus N.A.S.C. Certified Fitness Instructor. Sijil Kelayakan sebagai Fitness Instructor akan diberikan jika anda lulus peperiksaan yang diadakan online selepas kursus. Jika tidak, hanya sijil kehadiran diberikan.  Kursus ini akan diadakan di beberapa tempat.

Lumut 9-10 September 2017
Brunei 30 Sept – 1 Oct 2017
Melaka 28-29 Oct 2017
Kota Kinabalu 4-5 Nov 2017
Kuching 25-26 Nov 2017

 

Senarai Kursus Fitness Instructor 2017

FAQ

Soalan: Siapa boleh sertai?
1. Mereka yang berminat jadi instruktor.
2. Mereka yang ingin belajar pasal latihan, pemakanan, dan sebagainya. Tak semestinya nak jadi instruktor.
3. Mereka yang masih mentah dalam bidang kecergasan.
4. Otai2, orang lama yang ingin menambah ilmu, atau berkongsi ilmu.
5. Mereka yang mencari2 peluang pekerjaan.
6. Ingin menambah peluang menjana duit.
7. Pendek kata, terbuka kepada semua.

Soalan: Berapa bayaran?
Harga asal untuk semua kursus instruktor RM 850, akan tetapi peserta yang mendaftar awal, cuma RM 499 (Harga Promosi dan Burung Awal). Termasuk Buku Manual bernilai rm50-100.  Tidak termasuk yuran peperiksaan RM 50.

Soalan: Bagaimana nak daftar?
Bank in ke Maybank ZK Strength Sifoo Sdn Bhd 512 996 000 809. Mesej atau PM detail, Nama, IC, Alamat, Phone No, Email ke 017 3999 125 atau facebook Zaki Khan / National Association for Strength & Conditioning Research.

Soalan: Ada exam? Ada sijil?
Ada. Sesiapa yang lulus exam akan dapat Sijil Certified Fitness Instructor NASC. Jika gagal, hanya dapat sijil kehadiran. Exam 2 jam secara online dalam tempoh sebulan selepas kursus maksima. Soalan senang. Jika gagal, boleh ulang kembali.

Soalan: Bagaimana dengan tempat2 lain?
Jika anda berminat jadi co-organizer, tolong carikan tempat dan boleh bantu buat sedikit promosi di kawasan anda, boleh hubungi saya di talian 017 3999 125.

Soalan: Bila hari terakhir daftar?
Sehingga penuh, cukup 15 orang pendaftaran ditutup. Jadi elok daftar segera.

Jika anda perlukan Surat Jemputan, sertakan email anda di bawah.

Pendaftaran Online boleh dibuat di
https://goo.gl/forms/TKBpXTixOMm1hxfQ2

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: