World Strongest Man 2019 Jun18

Kongsi

World Strongest Man 2019

Minggu lepas telah berlangsung pertandingan World Strongest Man 2019. 20 atlet bertarung merebut gelaran Orang Terkuat Dunia. Martin Licis juga dikenali sebagai the Dragon telah merebut takhta daripada Hafthor Bjornsson, the Mountain, pelakon cerita Game of Thrones.

Licis sebelum ini cuma berjaya dapat tempat kedua pada 2019 kali ini mendominasikan pertandingan dengan Thor mengalami kecederaan di plantar faciitis dalam pertandingan peringkat kumpulan. Licis cemerlang dalam rutin Squat Lift dengan 9 ulangan dan juga rutin atlas stone.Kursus Kecergasan 2020

Keputusan Penuh

1. Martin Licis – 46 mata
2. Mateusz Kieliszowski – 38 mata
3. Hafthor Bjornsson – 37 mata
4. Jean Francois-Caron – 31 mata
5. Brian Shaw – 30 mata
5. Tom Stoltman – 30 mata
6. Luke Stoltman – 20 mata
7. Trey Mitchell – 18 mata
8. Adam Bishop – 15 mata
9. Konstantine Janashia – 7 mata

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube