Kursus Kecergasan 2019

Trainer Hebat Jutawan!

Itu adalah kata-kata perjuangan yang dilaungkan dalam kelas-kelas kami demi memberi semangat dan mendoakan supaya para peserta bergelar jutawan hebat dalam bidang kecergasan. Terdapat ribuan jutawan dalam bidang kecergasan. Ada yang buat pendapatan melalui mengajar 1 kepada 1 sahaja. Ada yang mengajar kelas dan sebagainya.

Berminat sertai kami? Kami tidak limitkan kepada jurulatih atau instruktor sahaja. Ianya terbuka kepada semua. Saya percaya, jika anda tidak jadi instruktor di luar sekali pun, anda masih boleh menyampaikan gaya hidup yang lebih baik kepada ahli keluarga anda di rumah, bermula dengan pasangan, anak-anak, ibu bapa dan sebagainya.

Ketahui bagaimana membentuk jadual pemakanan untuk cutting, untuk sizing, untuk atlet dan sebagainya. Belajar membentuk jadual latihan yang sesuai dengan sasaran individu. Mungkin nak jadi lebih kuat. Mungkin nak jadi atlet marathon dan sebagainya. Mengetahui serba sedikit cara melakukkan sesuai pergerakan. Mengenal pasti kecederaan dan cara mengurangkan risiko kecederaan dan bahkan mungkin membaik pulih kecederaan tersebut.

FAQ

Soalan: Siapa boleh sertai?

1. Mereka yang berminat jadi instructor atau trainer.
2. Mereka yang ingin belajar pasal latihan, pemakanan, dan sebagainya. Tak semestinya nak jadi instructor.
3. Mereka yang masih mentah dalam bidang kecergasan.
4. Otai2, orang lama yang ingin menambah ilmu, atau berkongsi ilmu.
5. Mereka yang mencari2 peluang pekerjaan.
6. Ingin menambah peluang menjana duit.
7. Pendek kata, terbuka kepada semua.Kursus Kecergasan 2021

Bila dan dimana?

Certified Fitness Instructor
Penang 5-6 January 2019
Bangi 19-20 January 2019
Jitra 1-2 February 2019
Kuching 23-24 February 2019
Kota Kinabalu 6-7 April 2019

Certified Personal Trainer
Kota Kinabalu 25-28 July 2019
Bandung 2-6 December 2019

Fitness Instructor Foundation
Gombak 10-11 November 2018

Certified Fitness Trainer Essential
Ipoh 29-30 December 2018

Weightloss Nutrition Programming & Food Preps
Bangi 17-18 November 2018
Penang 26-27 January 2019

Soalan: Berapa bayaran?

Harga asal untuk semua kursus Instruktor RM 850, akan tetapi peserta yang mendaftar awal, cuma RM 597 (Harga Promosi dan Burung Awal). Termasuk Buku Manual bernilai rm50-100.

Harga asal untuk kursus Personal Trainer RM 3399, akan tetapi peserta yang mendaftar awal, cuma RM 1934 (Harga Burung Awal). Termasuk Buku Manual bernilai RM150. Termasuk tempat tinggal dan makan minum. Termasuk T-shirt dan Body Fat Caliper.

Weightloss Nutrition Programming & Food Preps, harga asal RM 1250, akan tetapi peserta yang mendaftar awal, cuma RM 597 (Harga Promosi dan Burung Awal).

Harga asal untuk kursus Strength Trainer RM 3999, akan tetapi peserta yang mendaftar awal, cuma RM 1499 (Harga  Promosi dan Burung Awal). Termasuk Buku Manual bernilai RM150.

Harga asal untuk kursus Fitness Trainer Essential RM3999, akan tetapi peserta yang mendaftar awal, cuma RM 1499 (Harga  Promosi dan Burung Awal). Termasuk Buku Manual bernilai RM150.

Sebahagian besar kos ditanggung oleh ZK Strength Sifoo Sdn.

Soalan: Bagaimana nak daftar?

Bank in ke Maybank ZK Strength Sifoo Sdn Bhd 512 996 000 809. Mesej atau PM detail, Nama, IC, Alamat, Phone No, Email ke 017 3999 125 atau facebook Zaki Khan / National Association for Strength and Conditioning Research.

Soalan: Ada exam? Ada sijil?

Ada untuk kursus Instruktor dan Trainer. Tiada untuk Workshop dan Programming. Jika gagal, boleh ulang kembali. Semua akan dapat sijil kehadiran walaupun gagal.

Soalan: Bagaimana dengan tempat2 lain?

Jika anda berminat jadi co-organizer, tolong carikan tempat dan boleh bantu buat sedikit promosi di kawasan anda, boleh hubungi saya di talian 017 3999 125.

Soalan: Bila hari terakhir daftar?

Sehingga penuh, cukup 15 orang pendaftaran ditutup. Jadi elok daftar segera.

Soalan: Apa perbezaan antara kursus-kursus ini?

Certified Fitness Instructor – Dari sudut kerjaya, mereka yang terlibat dengan kerja sebagai instruktor lantai dan instruktor di tempat awam. Kursus ini agak umum.
Certified Gym Instructor – Dari sudut kerjaya, mereka yang bekerja di gimnasium. Lebih spesifik kepada pergerakan di gim.
Certified Personal Trainer – Ia bertumpu kepada jurulatih 1 kepada 1. Lebih mendalam daripada kursus-kursus instruktor.
Certified Fitness Trainer Essential – Ia teknik yang dicipta khas untuk berdepan client dengan masalah tertentu seperti sakit belakang, lutut dan sebagainya.

Bagaimana daftar?

Online form for Certified Fitness Instructor
Online form for Certified Personal Trainer
 
Online form for Certified Fitness Trainer Essential
https://goo.gl/forms/DJvplpaTdHkVB7r42
Online form for Weightloss Nutrition Programming & Food Preps
https://goo.gl/forms/Hx9CgB25UX9IWjA93

Sebarang persoalan, boleh tanya atau whatsapp terus ke http://wasap.my/60173999125 .

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

6 thoughts on “Kursus Kecergasan 2019

 1. Lina jacob says:

  buat tempat yg berdekatan seprti di muar or batu bahat

  1. kalau boleh nak buat semua tempat. tapi yang datang nanti 1-2 orang. rugi. boleh saja travel ke melaka atau jb. tak jauh mana pun.

 2. Lynn Roosaida says:

  Assalamualaikum

  Maaf saya ingin bertanya.

  Adakah sijil yg dikeluarkan ini adalah diiktiraf oleh JBSN ?
  Sebab saya akan sering melibatkan diri dlm aktiviti senamrobik dgn orang awam.

  Terima kasih.

 3. Program d kuching sarawak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: