Kursus Urutan Sukan 2016 Apr15

Kongsi

Kursus Urutan Sukan 2016

Anda semua dijemput sertai kursus Urutan Sukan yang akan diadakan pada:

30 April dan 1 Mei di Bukit Jalil (Pertukaran Tempat)
28 – 29 Mei di UTM, Skudai

Buat masa ini, hanya dua tempat ini sahaja. Tempat lain akan dimaklum jika ada permintaan dan sambutan menggalakkan. Jika perlukan surat jemputan, beri email address anda pada saya. Boleh juga hubungi 017-3999 125.

Boleh juga daftar online di:
http://goo.gl/forms/RBRgRNZGJY

Urutan sukan adalah salah satu cabang dalam perubatan sukan yang mana membantu para atlet bertindak balas dengan lebih baik samada dalam pertandingan, latihan dan rehabilitasi. Atlet daripada semua peringkat pertandingan menggunakan urutan untuk beraksi dengan lebih baik. Dalam usaha menghasilkan atlet-atlet yang lebih baik di masa hadapan, usaha mendapat tukang urut sukan giat dijalankan.

Apa Kebaikan Urutan Sukan?
– Melancarkan peredaran darah
– Memperbaik mobiliti sendi
– Mengurangkan strain dan otot yang ketat
– Membantu mengurangkan kecederaan yang serius
– Membantu meningkatkan keupayaan dan prestasi atlet
– Membetulkan postur badan
– Mengurangkan tekanan, kesakitan disebabkan ketidakstabilan ototKursus Kecergasan 2020

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube