Mitchell Hooper Merangkul Juara Arnold Classic Strongman 2024

Mitchell Hooper, Juara kategori lelaki

Mitchell Hooper daripada Canada seperti diduga, rangkul gelaran juara buat kali kedua berturut-turut dalam pertandingan Arnold Classic Strongman 2024 di Columbus, Ohio minggu lepas.

Mateusz Kieliszkowski daripada Poland masih berbisa walaupun terpaksa berehat panjang disebabkan kecederaan trisep dan komplikasi daripada pembedahan. Pada tahun 2021, beliau bertanding World’s Ultimate Strongman dan Roguq Invitational, mendapat tempat ke 2 dan 4. Kali ini mendapat tempat kedua dalam Arnold Classic Strongman 2024.

Tempat ketiga, bekas juara World Strongest Man, Tom Stoltman. Selain itu, paling menarik, Thor atau pun Hafthor Bjornssonn daripada Iceland, juga dikenali sebagai The Mountain dah kembali ke sukan Strongman menduduki tempat ke 4.

Kursus Kecergasan 2024Ada 2 lagi pemenang WSM sebelum ini di tempat ke 6 dan 8 iaitu Oleksii Novikov dan Martins Licis. Adakah kesemua nama besar ini akan bertanding dalam World Strongest Man tahun ini?

Manakala, Angelica Jardine memenangi Arnold Classic Strongwoman 2024.

Tahniah pada semua atlet!

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: