Seminar Perubatan Komplimentari

Siang tadi dijemput menyertai Seminar Perubatan Komplimentari Penjagaan dan Mengatasi Sakit Belakang di Malacca College of Complementary Medicine di bentang oleh Dr V. Arvind. Dr Arvind merupakan salah seorang konsultan untuk www.strengthsifoo.com. Saya akan kenalkan konsultan-konsultan laman ini dalam entri akan datang.


Kursus Kecergasan 2021
Disebabkan masa yang terhad, hanya dua jam, tidak banyak yang dapat diceritakan tentang cara-cara penjagaan dan mengatasi masalah sakit belakang. Mungkin saya akan bentangkan lebih lanjut tentang cerita sakit belakang ini di masa hadapan.

Buat masa ini, kolej ini menawarkan kursus Diploma in Natural Medicine, sijil dalam Manipulative Therapy, Beauty Therapy, Spa Hydrotherapy, EBOO and Safe Ozone, dan Neurofeedback Training dengan syarat kemasukan hanya 3 kredit dalam SPM dan wajib lulus matematik dan sains. Setiap pelajar yang memenuhi syarat kelayakan minimum layak mendapakan biasiswa RM 10 000. Saya akan cerita lebih lanjut pasal kursus-kursus ditawarkan kemudian.

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube 

9 thoughts on “Seminar Perubatan Komplimentari

  1. nurul_fatihah says:

    sy nak masuk boleh ke dato? hehe

    1. boleh je. tp intake bulan 5 ari tu dah lepas. kena tunggu intake baru la. :p

  2. salam kepada penganjur, saya ingin menyertai seminar atau kursus berkaitan perubatan tradisional dan komplimentari untuk menambahkan pengetahuan serta kelayakan dalam bidang ini. harap tuan/puan dapat pertimbangkan dan boleh menghubungi saya terus berkaitan seminar atau kursus ini.
    sekian terima kasih.

    1. jika ada apa2 kursus, insyAllah saya akan umumkan. buat masa ni cuma ada program diploma natural therapy dan program SMART. program SMART jika ada dlm 10 org, dah boleh dijalankan. program 2 hari

  3. This is very fascinating, You are an overly professional blogger.

    I have joined your feed and look forward to searching for extra of
    your wonderful post. Additionally, I have shared your website in my social
    networks

  4. For most up-to-date information you have to visit web and on the
    web I found this site as a best site for newest updates.

  5. Hmm it looks like your blog ate my first comment
    (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I as well am an aspiring blog writer but I’m
    still new to the whole thing. Do you have any recommendations for
    novice blog writers? I’d genuinely appreciate it.

  6. always i used to read smaller articles or reviews which also clear their motive, and that is also happening with this
    paragraph which I am reading at this time.

  7. What’s up friends, how is all, and what you want to say on the topic of this piece of writing, in my view its genuinely
    remarkable for me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: