Kongsi

Borak-borak Zaki Khan Siri 2

Disebabkan kesibukan berada dalam kursus Kejurulatihan Sukan Tahap 2 dari 16-20 februari ini di Nouvelle Hotel Kuala Lumpur, agak sukar untuk saya menulis satu topik yang agak panjang. Cuma ingin berkongsi video clip yang saya jumpa di youtube.

Kursus Kecergasan 2020

Restoran Heart Attack Grill. :D. Agak-agak kalau ada di Malaysia, berapa ramai akan kena sakit jantung? Dengan lambakan restoran makanan segera seperti kfc, mcd, pizza hut dan sebagainya dan juga kedai makan 24 jam, restoran mamak, kita dah mencatat peningkatan mendadak dalam tiga penyakit serangkai, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan kencing manis, apatah lagi ada restoran Heart Attack Grill. :D. Bukan itu sahaja, kita dah mencecah tahap melebihi 60 peratus obesiti di kalangan kanak-kanak. Agaknya bagaimana nasib generasi akan datang?

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube