Adakah Gim Dibenarkan Buka? Sep08

Kongsi

Adakah Gim Dibenarkan Buka?

Hari ini, 8 September kita dikhabarkan dengan berita gembira oleh PM ke 9, Dato Seri Ismail Sabri bahawa sektor sukan dalam dan luar dibenarkan operasi untuk mereka yang dah lengkap 2 dos vaksin bermula 10 September. Adakah ia termasuk gim?

Nampaknya, ia tak termasuk gimnasium jika mengikut ayat daripada laman MKN dan KBS. Ditegaskan kecuali gim. Sampai bila gim tak dibenarkan operasi? Ayat Khairy Jamaludin seolah-olah beri harapan mungkin dalam masa terdekat. Mari kita sama-sama mendoakan.

Zaki Khan

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 10 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube