Diari Kekuatan 4

Bersambung dari
Diari Kekuatan 3

Saya pakai beberapa supplement dalam proses recovery ini. Kre-Celazine untuk sendi, dilengkapi dengan Fish Oil 10,000 mg sehari. GI Flora Plus adalah probiotic. Baik untuk kesihatan usus. Tribulus 2500 adalah testosterone booster. Terima kasih pada penaja Gunz. Tribulus membantu saya pulihkan kekuatan lebih cepat daripada sasaran.

Supplement ZK

Minggu ini agak kurang latihan dibuat berikutan kerja.

Latihan Hari 6 (Ahad):

Tire Flip 350kg 20 flip
Burpees 2 sets x 4 reps

Lutut agak sakit ketika buat burpees dan terpaksa hentikan latihan.Kursus Kecergasan 2024

Latihan Hari 7 (Sabtu):

Deadlift 160kg 3 sets x 3 reps
Deadlift 200kg 1 set x 1 rep
Overhead Press 70kg 3 sets x 5 reps
Body Weight Pull Up 5 sets x 5 reps

Agak jauh jarak rehat. Saya hampir mengejar kekuatan sebelum cedera. Deadlift 200kg tak terasa sakit di lutut. Hari ini nak cuba squat pula.

Bersambung ke
Diari Kekuatan 5

 

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: