Senaman Dada May26

Kongsi

Senaman Dada

Saya baru sempat memasukkan data senaman untuk dada. Kebanyakan istilah sukar untuk ditukar ke bahasa melayu. Jika ditukar jadi pelik. Harap-harap semua faham. Laman asal data senaman di Data Dada. Senaman ini sesuai untuk lelaki dan perempuan. Cuma menggunakan model lelaki disebabkan sukar mencari model perempuan yang baik. Buat masa ini hanya memasukkan senaman asas. Akan ditambah dari semasa ke semasa. Nantikan.

Kursus Kecergasan 2021

 

Flat Bench Press
Incline Bench Press
Dumbbell Chest Press
Incline Dumbbell Press
Dumbbell Fly
Incline Dumbbell Fly
Dip
Bench Dip
Cable Cross Over
Pull Over

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 22 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Facebook Twitter YouTube