Apa Kata YB Syed Saddiq?

KUALA LUMPUR, 25 Nov -- Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bercakap pada sidang media selepas menghadiri Sidang Dewan Rakyat di Bangunan Parlimen hari ini. --fotoBERNAMA (2019) HAK CIPTA TERPELIHARA

2 hari lepas, kecoh apabila atlet olahraga kebangsaan, Muhammad Irfan Shamsuddin muat naik status di instagram persoalkan tindakan Menteri Belia dan Sukan memecat jurulatihnya selain membubaran program podium.

Kemudian Majlis Sukan Negara (MSN) keluarkan kenyataan berbeza daripada apa yang diluahkan oleh Irfan di Instagramnya. Menurut Irfan, MSN putar belit cerita. Adakah benar?

Kemudian kecoh mula ramai atlet meletak jawatan. Antara faktornya adalah pemotongan elaun. Atlet daripada elaun RM3,000 jadi RM500. Atlet pemanah negara melahirkan rasa tidak puas hati. Apa kata YB Syed Saddiq Menteri Belia dan Sukan?

Rujukan
https://www.hmetro.com.my/arena/2019/01/413222/msn-tidak-adilKursus Kecergasan 2021

Zaki Khan adalah seorang terapi senaman yang diperakui. Pernah berkhidmat sebagai jurulatih kepada jurulatih untuk Majlis Kecergasan Kebangsaan di bawah kelolaan Dato Azalina Othman. Berpengalaman lebih dari 23 tahun dalam bidang kecergasan.

Sebagai seorang terapi senaman, Zaki Khan terlibat bukan sahaja sebagai seorang jurulatih kecergasan tetapi juga dalam rehabilitasi, berhadapan dan membetulkan masalah-masalah ketidakseimbangan otot, menguatkan kembali otot-otot yang lemah supaya seseorang itu dapat menjalankan fungsi asas badan. Zaki Khan juga banyak terlibat dalam kempen-kempen mempromosikan kesihatan samada sebagai seorang penceramah, penganjur atau jemputan.

Zaki Khan merupakan bekas atlet Strongman Malaysia. 2 kali bertanding di peringkat dunia, 2 kali peringkat Asia. Pernah dapat tempat ke 3 Arnold Classic.

Facebook Twitter YouTube 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This
error: